Servis saati; Kahvaltı departmanında yer alan sucuk tava saat 09:00 dan öğleden sonra 15:00'a kadar servis edilmektedir.
Tranche et ürünleri ağırlıklı bir firma olduğu için her et ürününde olduğu gibi sucuk içinde kendi reçetesini kullanıp imal edilen ürünlerle sofranıza gelmektedir. baharat ve sarımsak yoğunluğu yaşadığımız bölgeye göre seyreltilmiştir. genel olarak sucuk hakkında bilinmesi gerekenleri içinde size detaylı bir açıklama hazırladık.
Sucuk nedir?
Sucuk orijinal olarak tam bir Anadolu ürünüdür. ilk icat edildiği zaman sadece göçebe ve köy hayatında olan sucuk, bölgesel iklim şartları neticesinde ortaya çıkmıştır. kış aylarının aşırı derecede soğuk olduğu bölge olan Anadolu'da kış aylarına hazırlık olarak kullanılıyordu. yoğun baharat ve acı olmasını esas nedeni de budur. icat tarihi çok eskiye dayanan sucuk, aslında Mezopotamya ve balkanlar kültüründe hayat bulmuştur. ve bu günkü ismi ile anavatanı Kayseri olarak kabul edilmektedir. orijinal sucuk kalın iri taneli et ile harmanlanmış yoğun baharat ve sarımsağın hayvan bağırsağına doldurularak olgunlaşması ile elde ediliyor, olgunlaşma esnasında bağırsak sürekli ıslatılıyordu. tabii ki artık günümüzde artık üretim şekli oldukça değişmiştir.
sucuk nasıl yapılır?
en lezzetli sucuklar, hayvanın döş kısmından temin edilen ve orta yağlı tek çekim kıyma ile yapılır. sarımsak, tuz, kara biber, kırımızı biber, pul biber, kimyon ve yenibahar bitkisi karışımı ile yapılmaktadır. iklim soğudukça damak lezzet tercihinde sarımsak ve acı oranınıSucuk nasıl pişirilir?
Tranche tavsiyesi şöyle; muhteviyatı gereği yağlı bir ürün olduğu için, çokça yağ koymanın pek doğru olduğunu söyleyemeyiz. pişirirken çelik bir sahan kullanılırsa daha lezzetli olacaktır. hangi yemeği yaparsak yapalım, ürüne verilen ısı miktarı çok önemlidir. Sucuk yaparken ateşin ne kısık ne de yüksek olmasında dikkat edilmelidir. orta ateşte çok az yağ kullanılarak, tava ısındıktan sonra sucuk suyunu bırakana kadar pişirip hemen ters çevrilmeli ve ateş kapatılmalıdır. afiyet olsun.
sucuk alırken nelere dikkat edilmeli?
kendiniz sucuk alacaksanız, ve orijinal sucuk yemek istiyorsanız işiniz biraz zor. çünkü ciddi miktarda sahte ürüne denk gelebilirsiniz. öyle ki işlenmiş gıdaların tamamı için aynı şeyi söylemek mümkün. özellikle de baharatı çok zengin ürünler için durum daha da zorlaşıyor. tağşişe uğramış ürünlerin en başında yer alan sucuk fason üretim yapan firmalarda bile inek memesi, sakatat, tavuk gagası, ayağı ve içine girmemesi gereken ne varsa katılabiliyor. o yüzden sucuk alırken mahalle kasabınıza güvenmek en doğrusu olacaktır.
Hakan AÇIKGÖZ.
Taksit seçenekleri için Üye Girişi Yapmalısınız.