Neden Tranche? Kelime anlamı olarak Türkçe de Dana hayvanın kalça bölümünde yer alan yağsız bir et'tir. ama Tranche hemen hemen bütün dillerde kelime anlam karşılığı olan bir kelime. Dilim ve parça bunlardan en yaygın olanı. Tranche Steak House ismi konulurken bir lezzeti meydana getiren bütün unsurların parça ve dilim olarak birbirini tamamlanması anlamını taşır.
Tranche logo Anlamı nedir? Tranche logo Tasarımcısı Hakan AÇIKGÖZ dür. belirgin kalın harfler tercih edilmiştir. Steak House konsepti ağır bastığı için, iddialı ve rekabetçi olduğunu simgelemek için kızgın öküz gözleri kırmızı sinirli bir imaj verilmiştir. Dananın toynağı üzerine konumlandırmış öküz başı a dan z ye kasaplık hakimiyetini simgeler. yine öküz başındaki boynuzlar geniş ve uzun tutulmuştur. bunun sebebi de ürün yelpazesinde ki sınır ve çeşitliliği vurgular. et ve şarap uyumu vurgusu için, Logo Tam olarak verilen ana hizmeti yansıtması açısından küçük 'h' harfinin uzantısı alt rafı şarap açacağı olan tirbuşonu ve üst tarafı şarap şişesi şeklini almıştır. bu harfin rengi şarap kırmızısı ve tasarımcının baş harfi ile bütünlük kazanır.
Tranche'ın Doğuş Hikayesi; 1965 yılından beri gıda hizmet sektöründe olan, Ayhan usta ve oğulları kuşadası'nda ilk 1989 yılında Ayhan Usta ismi ile hizmet vermeye başlamıştır. Ayhan Usta mutfak kökenli olduğu için ailenin tüm bireyleri de mutfaktan çıkmadır. dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Tranche steak house, alışverişten tutunda tüm ürün sunumları ile aile işletme olan yönetim ilgilenmektedir. Tranche 2011 yılında modernizasyonu yenilenen Setur Marina çarşısı için oluşturulan bir konsept ve markadır. Projenin ilk aşaması ve çıkış noktası Hakan Açıkgöz tarafından kaleme alınmış Balık ve Et olarak AVM ye iki proje verilmiştir. o dönem alınan karar ile steak house konsepti kabul görmüştür.
Tranche Ve Ekibi; Tranche tam bir aile işletmesidir. Ayhan AÇIKGÖZ kurucu ve liderliğinde; her pazartesi toplanılarak kararlar alınır. Bütçe, mutfak ve genel işler ile Gökhan AÇIKGÖZ ilgilenmektedir. Salon, Kasa, Satın Alma, Bütçe Planlama maliyet hesaplama işleri ile de Hakan AÇIKGÖZ ilgilenir. işin asıl kalbi olan Mutfak aynı zamanda Tranche'ın Chef'i olan Gökhan AÇIKGÖZ tarafından yönetilir, menü deki ürünlerin seçiminden tutunda tüm et alımlarını da kendisi bizzat yapmaktadır. diğer firmalardan farklı olarak, Tranche mutfağı bir akademi gibi yönetilir. hiç bir bilgi ve eğitim ekipten saklanmaz ve yemek yapma eğitimi hiç bir zaman bitmez. bu yüzden mutfak personeli hemen hemen her departman hakkında bilgi sahibidir. koşulsuz başarıda mutlaka harika bir ekip yer alır. Mutfak kaptanı ve yardımcı chef'i Fatih DAĞDELEN dünya mutfağına çok hakim, daha önceden de İstanbul'da kendini oldukça iyi yetiştirmiş bir ustadır. Her departmanda olsa da ağırlıklı olarak abiyer, ve ızgarada görebilirsiniz. sosların efendisi Canan TUNABOYLU usta Tranche mutfağında yetişmiş bir ustamızdır. Soslu yemekler, makarnalar ve harika ara sıcaklar canan Usta'ya emanet. Salatalar ve İtalyan mezeler Adnan ÖZDEMİR ustada lezzet bulmaktadır. Usta Yardımcıları Adem MERMER, Erhan IŞIK akşam servisi için diğer ekip arkadaşlarımız. Kuşadası'nda Tranche'ın meşhur kahvaltısını duymayan sanırım yoktur. Kahvaltı da Yönetim kadrosundan Ayhan AÇIKGÖZ ürün alırken Hakan AÇIKGÖZ'ü ise mutfakta sık sık görmeniz oldukça muhtemel bir durum. Tranche mutfağının en önemli ve en çok tercih edilen kategorilerinden kahvaltı ve seçenekleri Adalet SEVGİ ve ekibi tarafından hazırlanır.
Tranche' da Bar, Salon düzeni ve planlaması Hakan AÇIKGÖZ yönetimindedir. Salon olarak uzun yıllardır, aynı isimleri görebilirsiniz. Bar Chef Ramazan ERARSLAN ve Barmaid Hülya GÖKYURT, garsonlarda Deniz AYDIN, Mustafa KOCACIK, Ali KAYA, Uğur Caner GİTGEL, Esra KAYASI. Komi şefi Yakup KARAMAN, komi Aysima ÖZAYDIN, Karşılama ve Halka ilişkiler de ilayda KAYA ve Satın Alma hilal CENİK.
Tranche ekip olarak sizlere en iyisini sunmak için Gayret etmeye her zaman edeceğiz.