En çok sorulan sorular. Nasıl ki her ramazan ayı sonundaki klasik sorulara maruz kalıyor isek her kurban bayramı zamanında da kurban ile alakalı en çok merak edilenlere uzmanından cevaplar verelim. Tarih boyunca bir çok inancın en temel kurallarından olan kurban kesme ritüeli İslam dininde yerini alıyor. Ama konumuz dini vecibelerden çok en çok merak edilenler. şimdi sırası ile göz atalım.
Öncelikle bir etin kalitesini daha ilk başta hayvan seçiminde olduğunu kesin olarak vurgulayalım. hayvanın cinsi, cinsiyeti, yaşı, otladığı yer, nasıl bakıldığı hatta nasıl kesime uğradığı gibi bir çok kriter olduğunu unutmayalım. işte tam burada da helal kesim mi? şok kesim mi? sorusu karşımıza çıkıyor. işte cevabı.
Helal Kesim Nedir? yurt dışında et neden daha ucuz? Arasında ki Fark Nedir? Lezzetin ve işin sırrının en başı kesilme usulüdür. gıda endüstrisine ürün sağlamak için her gün milyonlarca hayvan kesilir ve ya parçalanır. işte bu yoğun iş yükünü azaltmak içinde farklı metotlar kullanılır. helal kesim olarak da bilinen yöntem geleneksel bıçaklı yöntemdir. bu sayede kesim anında kan akıtıldığı için kan içindeki yoğunluk, koku, mikrobik bakterilerden de kurtulmuş olunur. kanı akan hayvan kg kaybettiğini de unutmayalım. diğer yöntem ise şoklamadır. şoklama ile öldürülen hayvanlar ile helal kesim arasındaki en belirgin lezzet farkı buradan gelir. yurt dışındaki kırmızı et fiyatları etkiyen faktörlerden biri de bu diyebiliriz. ama en önemlisi yemek yeme alışkanlıklarında belirgin bir domuz eti seçeneğinin olmasıdır. bu seçenek ana artelde fiyatı direkt etkiler.